søndag 15. november 2009

Løper på en kveld nr 5.




OPAM - plan og #1 klemmepung ferdig

En ufo dukket opp i dag!
For noen år siden sydde jeg pingvinteppet i fra et Quick Quilts januar 2005.



Den gangen ble det stoff igjen og jeg ville lage en mobilveske. Den ble aldri ferdig. Fant delene i dag og tenkte jeg kanskje kunne lage en klemmepung av den. Delene til pingvinen var ferdig utklipt og klart til quilting og applikasjon. Her er resultatet.







Denne uka skal jeg låne symaskinen til en kollega for å få applikert ferdig englene på denne duken. Var på besøk til min kjære kollega i mai, da fikk jeg applikert en siden. Nå er det på tide å få den ferdig og klar til jul. Det er planen for resten av OPAM i november.

Lettsydd juleduk 2

Jeg har tatt opp sømmen og sydd sammen med mindre sømmonn. Da ble stjernene større og passet til kvadratene. Nå er det bare å begynne å quilte den. Tror den blir liggende en liten stund før jeg begynner med det......




fredag 13. november 2009

Lettsydd juleduk

Stjernene har tatt form på forsøk nummer to!




Duken begynner å ta form.

Helt til vi fant ut at jeg hadde brukt større sømmonn en det tante hadde brukt. Bare å rekke opp og prøve på nytt!

søndag 8. november 2009

Lettsydd juleduk fra Quiltemagasinet 5/09

Jobber med et nytt prosjekt fortiden. Mønsteret er laget av Turid M. Uren og stod i siste quiltemagasin. Har en del julestoffer liggende, men det ble ikke nok til denne store duken som skal passe mitt bord på 150 X 200 cm. Jeg tok derfor turen til min tante som har masse julestoffer liggende. Fikk med meg en hel pose hjem med røde og grønne stoffer, og beskjed om å kutte opp til henne også. Denne uka har vi møttes to ganger og sydd på duken. Tante syr samme de grønne rutene og jeg syr stjernene. Dessverre leste jeg ikke mønsteret godt nok, derfor ble de første kvadratene for små. Tok feil mål av de forskjellige målene som sto, så nå har jeg 10 stjerner liggende. Er veldig spent på hvordan duken blir ferdig.



















søndag 1. november 2009

Advent nærmer seg så det ble "løper på en kveld"...

Om ikke lenge er det advent igjen. En av de koseligste tidene i året synes jeg (kan sikkert diskuteres:)). Ikke fordi at det er masse stress, men fordi det er fint å ha noe å se fram til i den mørketiden.
Har masse lilla stoff liggende. Har brukt opp noe av det i disse fire løperne. Har en plan for hvem som skal få hver sin til 1.søndag i advent. En skal reise et stykke ut i Europa og de andre blir i Trøndelag.
Kjøpte svarte blonder med sølvtråder og paljetter hos Quiltegården. Fløyelsbånd og kroklisser er kjøpt hos Stoff og stil.


Fargene er svært avvikende på disse to bildene. Fargen er slik som de lilla fløyelsbåndene på de to løperne til venstre.





To mangler å få sydd ned sin lukkekant.