lørdag 28. mai 2011

Litt søm i mai.

Falt totalt for disse tre stoffene. Så for meg en sukkersøt løper med blonder og nå er den ferdig. Det ble også nok til en liten brikke. Stoffene er kjøpt på den sammen butikk som jeg kjøpte stoffet til ballongkjolen i forrige blogginnlegg.



Mamma har nettopp vært i Barcelona. Kvelden før hun skulle reise sydde jeg en trusepose til henne. Hadde ikke noe mønster, så mønsteret ble til mens posen ble sydd. Neste pose skal bli litt større enn denne.


Carolinesnuppa fylte 2 år 25. mai. Gaven fra Gudmor og Gudfar ble i år en pompadur. Håper den kommer godt med når snuppa skal reise på ferie.









lørdag 14. mai 2011

Blowing in the wind

I februarutgaven av Australian Homespun var det et teppe laget av Kate Conklin. Det fenget min interesse pga de store feltene som man kunne bruke et mønstret stoff i. For noen dager siden var jeg på Syskrinet på Heimdal og fant to nydelige barnestoffer med forskjellige figurer. Jeg kjøpte et grønt stoff som passet til de to, og som jeg har brukt som rammen rundt de to stoffene. Til gitteret mellom og til lukkekant har jeg brukt et japansk stoff i blått kjøpt hos Northern quilts. Jeg har quiltet med frihåndsquilting på det hvite stoffet og sydd en enkel søm inni rutene. Til slutt har jeg markert "grenene" som blåser i vinden med en søm i lilla på det hvite stoffet. Teppet måler ca 100 x 130 cm.







Litt klessøm har det også blitt. Fant dette nydelige stoffet hos Bartnes "Matkroken" på Bogen på grensen mellom Nord-Trøndelag og Nordland da jeg var på vei på påskeferie. Nå har datteren Torlaug tatt over butikken, og Torlaug er en flittig quilter. Hun har tatt inn lappestoffer i sortimentet. Det rosa stoffet passet perfekt til en "ballongkjole" i str 1 år. Mønsteret er kjøpt hos Stoff og stil.